Ona Vom Cloeterhof en Engstorps AK GKTo Major Tom

Gisteren ,zijn de kleintjes geboren ! 6 dagen vroeger dan verwacht!
Pupjes en Mama stellen het prima ! In vergelijking met vorige bevalling ,is deze vlot verlopen . Het heeft +/- 4 uren geduurd tussen pup 1 en pup 3 . Voor 3 pupjes is dit naar mijn gevoel toch nog lang!

Reutje A ,158 gr ,wildkleur ,geboren om 17u05
Reutje KL ,120 gr , wildkleur ,geboren om 18u55
Reutje 3 ,154 gr ,vermoedelijk Black and Tan ,geboren om 20u45 

Week 1
Wat is die snel vooruit gegaan! Alles verloopt volgens het boekje! Ona is rustiger dan vorige keer . Dit straalt ook uit naar de pups! 
Gewicht :
Reu A = 309 gr
Reu KL = 254 gr
Reu B/T =308 gr 
Je ziet het kleinste blijft het kleinste ! 

😘
 Week 2

Weerom is de week snel vooruit gegaan . Bij alle drie de kleintjes zijn de oogjes open ! 
Ze zijn voor de eerste keer ontwormt ! Dit is een procedure die ik ga doen om de twee weken ! De nageltjes zijn ook bij geknipt,kwestie van de buik van Ona niet te kwetsen en ook al voor later,zodat ze dat al goed gewoon zijn . Dit wordt wekelijks herhaalt .
Gewicht:
Reu A = 507 gr
Reu KL = 449 gr
Reu B/T = 518 gr
je kan zien dat ze alle drie +/- 200 gr bij gekomen zijn ! Ze zijn ook gegroeid in lengte !

😀

Week 3

De kleintjes zijn nu 3 weken . Wat zijn ze gegroeid deze week . Zowel in gewicht als in grote ! Ze beginnen ook de slaapplaats te verlaten om pipi en kaka te gaan doen op de puppy trainerdoeken . Daaraan kan je zien dat ze klaar zijn om stilaan vast voedsel te nemen 
Het B/T reutje heeft als eerste zijn naam : NATAN ,roepnaam ANDY ,naar Andy Warhol . 
Gewicht :
Reu A = 688 gr
Reu KL = 674 gr
Natan = 737 gr 

Reu KL is het meeste bijgekomen ! Is ook aan hem te zien !Week 4

Weer een week voorbij . Wat zijn ze verandert deze week. Het zijn nu echte ,rondlopende teckeltjes. Hier en daar al een poging om zelfstandig te drinken van de geitenmelk en te eten van de puppypap . Gisteren bezoek gekregen van de toekomstige eigenaars . Zowel Natan als Nolle ( reu A) hebben kennis gemaakt met hun baasjes! Wat een geluk dat de beide lievertjes in zo een warme nesten gaan terecht komen ! 

Gewicht :

Nolle : 887 gr
Reu kl  : 887 gr
Natan : 920 gr

🙃

Week 5 

Vijf weken , en wat zijn ze vooruit gegaan ! Bij Nolle staan de 4 hoektanden er door, bij de rest nog niets . Men ziet ze wel zitten maar tandvlees is wat dik denk ik ! Eten nu al 1 x per dag vlees! Wat we ook zien is dat Ona ,wanneer zij haar eten op heeft ,recht naar de pups gaat en daar een deel van opbraakt! Hoe dicht kunt ge tegen de natuur staan! En lekker dat ze dat vinden! 
In gewicht zijn ze niet veel  bij ,dit komt door de overschakeling van melk naar vlees . 

Gewicht:

Nolle : 995 gr
Noilly : 1052 gr
Andy : 1090 gr 

🤭

Week 6 

The Boys zijn nu 6 weken . Een week van veel emoties . Wat paniek, wat verdriet , een heleboel opluchting en uit eindelijk gelukkig . Ze eten nu meerdere keren per dag vast voedsel . Deze week vis geproefd en wat lusten ze dat . Hun te samen met de mama laten eten en nu beginnen ze begrijpen wat ze moeten doen . De beste leerschool is het voorbeeld van mama .
Bij Andy staan alle tanden door . Nog bij Noilly Prat moeten de snijtanden nog doorkomen .

gewicht :

Nolle :1162 gr
Noilly Prat : 1250 gr
Andy : 1257 gr Week 7

De week is weer voorbij . Bij alle pups staan de tandjes er door. Ona slaapt niet meer bij de pups . En ze doen dat goed .
Gewicht (wel zaterdag gewogen ):

Nolle : 1335 gr
Balou :1459 gr
Andy : 1454 gr 

😉

Week 8

Elke dag wegen gaat niet meer ! Ze geraken niet meer in de weegschaal . Nu worden ze maar pas terug gewogen eind deze week . Verder niet veel nieuws te melden . 
Een kleine update hoe hun voeding nu verloopt :

*Bij het wakker worden( zo rond 6u30)  direct ,geitenmelk ( hebben ze grote honger) ,na een half uurtje even aanliggen bij mama . Deze melk is nog steeds krachtiger dan de geitenmelk.

* rond 9 u 1ste vleesmaaltijd . Deze maaltijd gaat binnen enkele weken vroeger worden ,in vervanging van de moedermelk en de geitenmelk .

* Rond 12-13 u tweede vleesmaaltijd . Als ze honger hebben ,want van deze maaltijd eten ze nog niet veel . Slapen ook nog veel . Indien nodig aanliggen bij Ona .

* Rond 16 u drinken bij Ona . 

* Rond 18 u Derde vleesmaaltijd ;

Rond 8u-8u30 laatste keer drinken bij Ona .

EN DAN IS HET NOG WAT SPELEN EN SLAPEN TOT DE VOLGENDE MORGEN .

De pups zijn deze week goed aangekomen . Je ziet aan het gewicht dat ze meer en meer vast voedsel eten . Ook begonnen met meer en meer korrels te geven . 

gewicht :
Nolle :1595 gr
Andy :1790 gr
Baloe : 1820 gr 


🙂

Week 9

Pasen !! na een paar drukke dagen toch een paar mooie foto's kunnen nemen . Niet meer gemakkelijk want ze zitten niet meer stil . Ze zijn gewoon prachtig !
Alle pupjes zijn gechipt ,ingeënt en hebben de DNA stalen laten afnemen ! Met een ook hun paspoort ,allé ze zijn stilaan klaar om het veilige nest te verlaten ! Zelf zijn ze ook klaar voor ! Nog een beetje ongeduldig voor hun eten ,kan niet snel genoeg gaan ! Ze spelen ook graag buiten !!
De eerste die ons gaat verlaten is Balou ! Dus nu is er nog wat werk aan de winkel . Nog eens een paar keer met de auto mee ,al eens proberen om alleen te slapen in een gesloten bench ,verder afbouwen van moedermelk ! 
gewicht :
Andy : 1970 gr
Balou :2050 gr
Nolle :1810 gr

😥

week 10

De laatste week dat ze alle drie te samen zijn . Donderdag 1 Mei verlaat Balou ons ! Ze zijn er klaar voor! Gisteren bezoek gekregen van een KM en die zei dat het mooie pups zijn . Die vond het spijtig dat er in de toekomst niets mee gedaan wordt! Maar we zien wel wat de toekomst brengt ! Nu even ons nog concentreren op het verlaten van de nest zo goed mogelijk te maken ! Puppy pakketjes moeten nog gemaakt worden ! Nog een laatste fotoshoot met de drie ,voor het nageslacht! Gisteren Puppy bezoek gekregen . De kleine mannen zijn een voor één grondig bekeken en allen goed gevonden . 
s'Morgens drinken ze niet meer bij Ona , s'avonds wel nog ,maar niet lang ! Deze morgen maar 1 kakje gevonden ,dus denkelijk zijn er al twee die hun ophouden tot s'morgens ! 
Balou zal de nest verlaten met een gewicht van 2200 gr ,dit is een mooi gewicht voor een dwerg! Hij is ook de grootste eter .

01/05/2014 
Balou heeft het nest verlaten ! Maar ik ben héél zeker dat hij daar verwent gaat worden !  Geniet er van ! 

Hoera Nolle zit ook boven de 2000gr ! Wat ben ik blij ! Hij blijft er op vooruit gaan ! Stappen en lopen gaat steeds beter en beter! 
Het zullen zeker geen Majors worden ! Hij is 1kg te groot ! Maar als hij zo steeds kleine pups vererfd zit dat snor! 
Deze week nog eens voor de laatste keer foto's maken van mijn twee bandieten ! 
05/05/2014 
Deze nacht hebben de twee in de bench geslapen met een gesloten deurtje! Om 6u30 waren ze wakker en heb ik ze direct buiten gezet (met bench en al) zodat ze zeker niet binnen iets konden doen! En wat waren ze flink . 
Misschien volgende nacht apart zetten !?

😥

week 11 

Vandaag 10/05/2014 heeft Andy ,als laatste , het nest verlaten .
Gisteren zijn Ingrid en Luk de kleine Nolle komen halen . 
Alles is vandaag veel rustiger . Ona zoekt niet naar de kleintjes . Kan nog komen .

Ik ben blij dat ze alle drie goed terecht gekomen zijn . Hoe ze verder uitgroeien zal de tijd uitbrengen . 
Wij hopen dat ze alle drie pracht teckels worden ,in karakter en bouw .
Wij wensen alle nieuwe eigenaars véél succes met hun nieuwe huisgenoot !
Het gaat jullie goed Balou, Nolle en Andy !!!


Tot het volgend nestje !!!!


23-02-2015 
De pups ,Andy ,Nolle en Baloe zijn 1 jaar geworden !Wat is het snel vooruit gegaan !

 


Klik op het boek en de pagina's om ze om te slaan:
Uw "Flash" afspeler is aan een upgrade toe

Om deze pagina te zien, kunt u Klik hier voor de nieuwste versie van "Flash" van Adobe. Als de installatie voltooid is, kunt u terugkomen en de pagina bekijken.

Ziet u dit bericht nog steeds, ook al hebt u de Flash-upgrade gehaald, probeer dan alle Internet Explorer vensters te sluiten, uw computer te herstarten en nogmaals naar deze pagina te gaan.

U kunt ook hier klikken om het fotoboek te zien zonder Flash te moeten halen, maar het kan zijn dat het er niet helemaal juist uitziet.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.be
Tekens over: 160
OK Verzenden.

caroline bauwens | Antwoord 10.04.2017 21.20

Beste,

wanneer hebben jullie nog eens een nestje?

mvg
Caroline Bauwens

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

16.11 | 17:26

Hallo wij zoeken een ruwharige dwergteckel teefje pup

...
06.11 | 16:33

Goedemiddag, wij zijn op zoek naar een teckeltje (reu) en willen ons graag op de wachtlijst laten plaatsen.

Hartelijk dank.

Met vriendelijke groet, Rianne

...
01.11 | 11:49

Beste, wij hadden ons ook graag op de wachtlijst gezet. Kijken er al even naar uit om een teckeltje véél liefde te geven. Familie Moens

...
16.09 | 16:38

ik heb al een ruwharig teefje van 2 jaar en 6maand, ons julietteke... ik zoek een Partner in crime voor haar, liefst ook een vrouwtje, al gelijk welke soort!

...
Je vindt deze pagina leuk